Националният отбор на България ще се изправи срещу Словения в контролна среща, която ще се играе в Любляна в събота, 8 юни, от 16:00 часа българско време. Това ще бъде втора поредна проверка за момчетата на Илиан Илиев срещу тим, който ще участва във финалите на Евро 2024, които започва след броени дни. По-рано тази седмица България направи нулево равенство с Румъния в Букурещ.

"Лъвовете" продължават да нямат загуба под ръководството на Илиев, който пое тима в много тежък момент в края на миналата година. В първите два мача на България при треньора на Черно море записахме равенства с Унгария и Сърбия, като и в двете срещи изпуснахме победата в края. През пролетта България записа победа над Танзания и равенство с Азербайджан в контролни срещи, след което последва ремито с Румъния. Сега българските футболисти ще се опитат да продължат позитивната серия в Любляна.

"Трябва да се направи отбор, който да направи така, че хората отново да се идентифицират с него. Доста отбори дръпнаха напред, тези мачове са основата, върху която трябва да стъпим. Трябва да спечелим групата в Лига на нациите. Не мога да определя кой е по-добър от Румъния и Словения", каза треньорът на "лъвовете" на пресконференцията в петък.

"Словенците играят по-директен футбол, макар че също имат футболисти, които могат да свалят топката. Трябва да сме агресивни в единоборствата, трябва да сме много компактни като отбор. Всеки един отбор, който иска да има успехи, изисква борбеност, не само Черно море. Естествено, че искаме да имаме някакъв стил. Един отбор започва да се гради отзад напред. Искаме да играем модерен футбол, не да внасяме стила на Черно море", допълни Илиев.