сн. Канал 3

Сензационна смяна между селекционерите на волейболния национален отбор на България Пламен Константинов и треньора на Русия Владимир Алекно може да бъде осъществена в скоро време, съобщиха руски източници. Гибона е фаворит за заместник на нарочения за гонене Алекно, който пък от своя страна вече бил започнал преговори с BG федерацията да поеме „лъвовете".

Според информацията дните на 49-годишния треньор начело на „сборная" са преброени след изпуснатия медал на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Руснаците останаха с празни ръце, като отстъпиха с 2:3 на САЩ в мача за бронзовото отличие и това никак не се е харесало на местните волейболни шефове. През ноември ще бъде свикан треньорски съвет, който да обсъди бъдещето на Владимир Алекно, а резултатът от срещата бил предизвестен - на селекционера ще бъде благодарено за свършената работа, а на хората ще бъде казано, че той иска да се съсредоточи върху работата си в „Зенит" (Казан).

Руската волейболна федерация пък вече била решила, че иска чужденец да поеме „сборная", като фаворит за поста е Пламен Константинов, който има опит в местното първенство начело на „Газпром Юрга" (Сургут) и „Губерния" (Нижни Новгород), а през този сезон ще е начело на „Локомотив" (Новосибирск).

Спънка пред плановете на руснаците може да се окаже договорът на Пламен Константинов с Българската федерация по волейбол. Селекционерът трябва да води тима и на световното първенство през 2018 г., на което България е съвместен домакин с Италия. Това обаче няма да бъде проблем да се заплати компенсация на БФВ, откъдето обмисляли да предложат овакантения пост именно на Алекно.