Броят на загиналите от лошото време, връхлетяло тексаския град Хюстън, нарасна до седем, съобщиха властите в петък. Трите допълнителни смъртни случая дойдоха, след като Хюстън, четвъртият по големина град в САЩ, беше ударен в четвъртък от проливен дъжд и ветрове със скорост до 160 километра в час, оставяйки улиците в центъра на града покрити със стъкла от изпотрошени прозорци. 

Паднали дървета и електропроводи осеяха жилищни райони, а Националната метеорологична служба потвърди, че торнадо  е преминало през предградието Сайпръс.

Според шерифа на окръг Харис Ед Гонзалес новите жертви включват 85-годишна жена, която е починала, след като караваната й е била ударена от мълния и се е запалила. 60-годишен мъж бе намерен безжизнен и обявен за мъртъв, след като отишъл до камиона си. А 57-годишен мъж колабира и почина след опит да премести съборен електрически стълб.

Кметът на Хюстън Джон Уитмиър каза в четвъртък след бурята, че четирима души са загинали, въпреки че подробности не са съобщени. Училищата в Хюстън, дом на 2,3 милиона души с икономика, съсредоточена около петрола и нефтохимикалите, бяха затворени в петък, а част от работници бяха призовани да си останат вкъщи.