"Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните действия, но заради вътрешните си убеждения и за да избегна всякакви спекулации, ще депозирам оставката си като заместник-кмет на район „Западен” в Пловдив.

Това написа във Facebook Димитър Караилиев, който е брат на Петко Караилиев-Чеченеца. "Оставката ми е морален акт и с категоричност заявявам, че осъждам действията на Петко, за които думата имат компетентните органи", пише зам.-кметът на район "Западен" Димитър Караилиев.

Чеченецът е оставен в ареста заедно с Емили Тротинетката, Даниел Йорданов  и Тодор Чалъков-Куката за гаврата с момче със специални образователни потребности в пловдивски мол. По-рано в петък районният съд в Пловдив гледа мярката за неотклонение на тримата обвиняеми.

Тодор Огнянов-Куката по път към съдебната зала повтаряше думите:  "момчето настояваше и молеше да го снимаме".

 

По-рано Димитър Караилиев публикува пост в социалните мрежи, в който разкрива, че не поддържа с брат си отношения от около 15 години. 

"Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не поддържам контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми. Петко е голям човек, той сам отговаря за действията си", написа Димитър.