Цяла Европа говори каква продънена държава сме. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията в Любимец. Повод за коментара му бе инцидентът, при който осемнадесет мигранти, починали от задушаване, бяха открити в изоставен камион в софийското село Локорско. Други 34 млади мъже от афганистански произход бяха настанени в столични болници, повечето от тях са без опасност за живота, но има и няколко в по-тежко състояние.

"Две лъжи лъснаха вчера - че страната е стабилна финансово и че няма проблем с мигрантите.

Животът им го върна по най-лошия начин – Бог да ги прости тези хора, деца умират. Виновни са лидерите на всички политически партии, които не съумяха да направят правителство.

Служебното правителство толкова си могат", коментира Борисов. По думите му лидерите на политическите партии са „абдикирали“ от основното си задължение след изборите да съставят правителство, което сега струва човешки животи. "Заради Петков, Василев и Рашков ни спряха за еврото и Шенген.

След вчера за какъв Шенген говорим.

Ние направихме така, че България да бъде давана за пример за нулева миграция, а сега цяла Европа говори каква продънена държава сме", каза още лидерът на ГЕРБ. Относно информацията, че България няма да приеме еврото от 1 януари 2024 г., Борисов коментира, че влизането в еврозоната е на два такта. "Първият е политическо решение да те пуснат в чакалнята. Това означава, че те харесват. Затова ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели от Румъния ги отделиха от нас", добави Борисов. "След 2 април имаме важна задача и тя е да накараме политиците да направят редовно правителство. Това можем да го направим само при добър резултат – да сме първи", коментира лидерът на ГЕРБ.