След като в обществото има няколко мнения, след като има няколко виновни страни – е добре тази анкетна комисия да разгледа фактите и обстоятелствата. Вярна е и тезата, че ние не сме разследващ орган и тези комисии са повече говорилни.

Така лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов коментира приетото предложение да се създаде анкетна комисия в парламента, свързана с насилието на протеста от 16 ноември в София.

„Обществото има нужда да разбере кой, защо и как разреши на агитки да провеждат мирен протест и кой вкара хората в тесните улички. Полицаите веднъж завинаги трябва да разберат, защото надали има началник, който да им каже да се държат по този начин – паднал човек не се рита”, категоричен е Борисов.

Именно затова той подкрепил създаването на комисията и неин председател да бъде Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

"Винаги съм бил за истината. Най-добре да има такава комисия, за да се разгледат фактите и обстоятелствата около протеста срещу БФС", посочи още той.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че според него не би трябвало заместник-министърът на МВР да го избират ПП-ДБ. “Оперативният заместник-министър Темелакиев, който го

отстраниха, беше заместник-министър на Бойко Рашков”, припомни той.

“Ако Василев работи по начина, по който в момента и се договорим, че между първо и второ четене това се случи, тогава ще действаме по един начин, ако не по друг. Донус-бонус няма да го подкрепяме”, каза Борисов.

Той коментира, че има разбирателство с финансовия министър. “Министър Асен Василев разбра, че НС е този, който взима окончателното решение. В последните дни работи активно с нашите депутати, което трябва да продължи”, каза още Борисов.