Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще предложи Рая Назарян за председател на парламента. 

Борисов подчерта, че не получават споделена отговорност. "Група партии, които се чудят как да си спасят затихващите функции, искат на гърба на държавата и на ГЕРБ да се упражняват. Изобщо не искат да разберат, че изборите показаха ясно какво искат българите - широка коалиционна форма". 

Най-стабилното евроатлантическо мнозинство е между първите три партии, според него. "Както беше и досега т. нар. сглобка. Днес разбираме, че уплашени и отчаяни от резултатите си много колеги искат да има управление и ГЕРБ да понесе цялата отговорност за тяхното бездействие и хаос. Ако държавата беше в добро състояние, щяха да се избият кой да управлява", посочи той. 

"Дори от една среща между нас и колегите от ДПС, с които заедно с ПП-ДБ една година носихме споделена отговорност и се подписвахме заедно под всички документи, се опитват да изкарат нещо, което всъщност ДПС дори не поискаха - участие в изпълнителна власт", заяви лидерът на ГЕРБ-СДС.

"Вместо това получаваме популистки искания, но искат правителство, за да понесем само и единствено ние отговорност. ПП-ДБ дори не искат да ни се реваншират", посочи още той.

Борисов отправи критики към "Продължаваме Промяната - Демократична България". "В Брюксел нашите семейства са заедно и преговарят. Но нищо от това не се зачита. От някаква гора казват, че трябва да има реванш. Сега трябваше да се реванширате. Но ние няма да ви доставим удоволствието да действате на наш гръб. Няма да ви забравя билбордовете, няма да допусна да оживеят", каза още той.

Лидерът на ГЕРБ-СДС допълни, че за да има споделена отговорност се е отказал от поста на министър-председател. "Истинският реванш щеше да бъде ако аз стана премиер".

Бойко Борисов благодари на партиите, които са отговорили на покана и са отишли на преговорите между партиите.