Мъж е в болница в Бобов дол, след като е станал жертва на побой от страна на свой бизнес конкурент.

За случката разказа братът на пострадалия Румен Добринов - Владимир.

„Решихме да дадем гласност на случая, защото това е пореден опит за убийство в община Бобов дол. Лицето Даниел Божанов, представител на външнотърговска фирма се опита собственоръчно с багера си да прегази и убие брат ми Румен Добринов“, каза братът на пострадалия Владимир Добринов.

По думите му Даниел Божанов наело двама биячи. Единият от тях взел телефона на брат му и започнал да го бие. Другият също го налагал с шутове и пестници.

„Брат ми обаче успял да избута единият на една страна, другия на другата. След това един от биячите взел нож да го намушка, но брат ми взел някакъв предмет и успял да ги отблъсне“, разказа братът на пострадалия. 

„Брат ми е болница с комоцио, с наранявания и съмнения за счупен прешлен“, сподели Владимир Добринов в ефира на bTV.

По думите му конфликтът не е от вчера, а дамата се съдели за огромна сума пари. Божанов дължал много пари и срещу него били подавани множество сигнали за тормоз, кражба на трактор.

Поводът за инцидента е, че пострадалия трябвало да бъде на дело срещу Божанов, а побоя се случва един ден преди него.

„Багерът е откаран там, за да могат да го убият и да го затрупат там. Това е нагло престъпление“, заяви братът на пострадалия.

Пред bTV Божанов сподели коренно различна версия за случилото се. Според него той и негов служител били нападнати от Румен Добринов. Имали добри отношения дълги години, след което започнала конфликт с много жалби. Семейството на Божанов също било тормозено.

На тези думи братът на пострадалия отговори: „Нещата не отговарят на истината, защото има много преписки, лицето е подсъдим за кражбата на трактора и фалшифициране на европейски средства. Изнудва хората за земи“.

По думите на брата Божанов го заплещвал и него, след като му отказал да му продаде бизнеса си.

Божанов се опитал да затисне пострадалия с багера. В същия момент пострадалия разговарял с брат си и това го имало на запис.

От областната дирекция в Кюстендил заявиха, че в момента се провежда разследване по случая.

„В община Бобов дол няма сигнали за побоя“, Стефка Карамфилова, главен специалист в „управление на общинската собственост“ Бобов дол. 

„Аз съм тук, за да кажа, че има споразумение за землището на град Бобов дол. Относно неправоверното ползване на земеделски земи. Сигналът е подаден от Румен Добринов, който е ползвател“, каза тя.

По думите й сигналът бил срещу фирмата на Божанов.

„Има нарушения от фирмата на Божанов“, заяви Карамфилова.