„На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Била е уплашена”. Това разказа пред Нова майката на момичето, което обвини полицай в сексуално посегателство. Случаят е от четвъртък, когато беше съобщено, че 48-годишен полицай от Велико Търново е задържан по подозрения за блудство. Към момента от МВР няма официално съобщение по случая. Момичето било настанено в поправителен дом за две седмици.

Вече четири дни майката и бащата на 14-годишното момиче са в неведение какво се случва с дъщеря им. Знаят само, че е споделила пред психолог, че полицай ѝ е посегнал, сексуално. Родителите ѝ разбират в четвъртък миналата седмица.

По време на случая камерите в дома били изключени

„И ми казват: Може ли да дойдете в следствието? Имало инцидент. И аз питам, какъв инцидент? И той ми каза, че един от служителите е правил секс с нея. Не ме питай, как стигнахме до Велико Търново. Нито заключих канцеларията, нито – нищо”, разказва майката, която поиска да остане анонимна. Момичето е осиновено от семейство от Горна Оряховица, когато е било на една година. Преди две седмици тийнейджърката избягала от вкъщи, за да търси биологичната си майка. Затова е била настанена в дом за малолетни и непълнолетни деца. „Ние на 24-и ходихме, за да я видим и преди да си тръгнем, този е бил на работа”, разказва майката. Момичето е било само в дома с надзирателя. Родителите на тийнейджърката дори са разговаряли с полицая, а момичето само разказало пред тях, че двамата с него говорили на английски и че той щял да й преподава философията на Ренесанса.

Полицаят е освободен от ареста

Два дни след този разговор, полицаят е арестуван на работното си място. През деня, момичето споделило с психолога, че преди две вечери е имало полов акт с 48-годишния служител на МВР.  „Това е станало само там… когато тя е отишла да се къпе”, твърдят родителите. По думите ми точно в този момент охранителните камери не работели. Служителят е освободен от ареста, а прокуратурата очаква резултатите от експертизите по делото. От Областната дирекция на МВР са поискали полицаят да бъде дисциплинарно освободен.