Джулия Кастели е на 46 години от Радомир, живее в Лондон и един от световните търсачи на диаманти. Казва, че е израснала по времето на комунистическа България.

Спомняйки си за детството,

Джулия разказва, че никога не е живяла в лукс, а напротив - с много трудности. Сега, години по-късно, животът и вече е съвсем различен.Тя прекарва дните си в претърсване на планетата за бижута, злато и всякакви съкровища, които ще задоволят нуждите на нейните взискателни клиенти. Най-скъпото и откритие е диамант на стойност над 150 долара."Нещата бяха различни по комунистическо време", разказва пред Express Юлия. "Пътувах до Париж, когато спечелих конкурс и останах там един месец. Спомням си, че видях банани в магазина и бях толкова развълнувана. Никога не бях виждал нещо подобно." Тогава там, откъдето идва Юлия, бананите са скъпи и представляват лукс.

Според нея този нюх

на предприемач, който има, го е придобила от родителите си. "Родителите ми бяха креативни, баща ми караше такси, управляваха кафене и имаха магазин за осветителни тела.”Самото вдъхновение да се превърне в толкова успешна жена го дължи на романите на Даниел Стийл."Някои хора се фокусират върху романтиката в тях, но аз видях успешни и независими жени и исках да стана такава. Моят свят беше изцяло доминиран от мъже и единственият начин, по който можеше една жена да бъде успешна, беше или да се омъжи за богат мъж, или да има богати родители.” Тази стигма я кара да напусне страната.

С три куфара, 3000 долара и дипломата

по икономика, тя тръгва за САЩ, за да преследва живота, за който мечтае и който по-късно ще живее.Там получава работа в бижутериен магазин на Медисън Авеню в Ню Йорк и тогава се влюбва в индустрията, която дава на хората това, което най-много желаят. По-късно тя се заявява като търговец на дребно, а след това започва и собствен бизнес през 2007 г. Към днешни дни Джулия е гражданин на света и пътува надлъж и нашир, за да преследва всеки диамант за клиенти от Далечния изток, Северна Америка, Европа, Азия и Близкия изток.Последните и продажби включват чифт 20-каратови, изумрудени диаманти за 6 милиона долара, които според нея биха стрували 8-9 милиона долара в магазин.Скъпоценните камъни се считат за стабилна инвестиция в тежкия момент, който е настъпил за световните финансови пазари."Обикновено щастливите хора купуват бижута", казва тя. "И намерих среда, в която и аз се чувствам щастлива. Хората ги купуват за специални поводи, въпреки че все повече жени и мъже ги купуват за себе си като акт на любов към самия себе си."Обичам радостта по лицата на хората, която се появява след като съм намерила точно това, което са търсили, или дори нещо по-добро.

Джулия живее мечтата си

и смята, че получаването на “достъп до цялото това богатство, което никога не си виждал, е хипнотизиращо”."Изведнъж имах 20 чанти Chanel. Това може да изглежда много, но моята история е за едно момиче, което искаше да ги има и не му беше позволено, а след това изведнъж го направи.”"За мен това означаваше повече от чанта на Chanel. Тя представляваше свобода, независимост, успех и прогрес. Мога да реша. Мога да избера как да живея живота си."