Главният редактор и издател на BG VOICE Ясен Дараков и специалният кореспондент Галина Петрова отново ще са единствените български журналисти с достъп до партийните конференции на двете основни партии в САЩ, на които ще бъдат номинирани техните кандидати за Белия дом. Водещата медия за българите зад граница ще предложи всяка вечер коментарни предавания на живо и най-важните акценти от конференциите. Гости ще са едни от най-интересните български политолози, социолози и журналисти, които преподават в университети в Съединените щати.

Първи са Републиканците с тяхната партийна конференция във Fiserv Forum в Милоуки, Уисконсин от 15 до 18 юли (понеделник-четвъртък). На нея се очаква републиканците да приемат платформата на партията за предстоящите избори и официално да номинират Доналд Тръмп за третия му опит за президент. Вероятно там ще бъде обявен и неговият избор за вицепрезидент.

Ясен Дараков и Галина Петрова ще пътуват до Милоуки и ще ви покажат най-интересното от залата, емоциите на делегатите, речите на партийните лидери, противоречията и коментарите. Всяка вечер в живи предавания от Fiserv Forum те ще коментират случващото се в залата и какво означава за бъдещето на Америка и света. 

BG VOICE ще стриймва на живо предаванията от поредицата "Америка избира 2024" всяка вечер от 10 РМ/9 централно, от понеделник до четвъртък, когато Доналд Тръмп се очаква да приеме номинацията си. Различни новини, видеа и интересни акценти от конференцията ще бъдат отразявани 24/7 на нашия уебсайт www.BGVOICE.com и във Facebook страницата ни.

Дараков и Петрова са екипът с най-голям опит в отразяването на американски избори. За Дараков това е петата президентска кампания, която отразява отблизо, а за Петрота - третата. Двамата са отразявали множество междинни, щатски и федерални избори.

След Републиканците, двамата ще отразят на живо и партийната конференция на Демократите, която ще се проведе в Чикаго от 19 до 22 август. Там демократите ще изберат своя кандидат за президент. За сега това е Джо Байдън, но призивите да се откаже заради напредналата му възраст нарастват. Това превръща партийните конференции в по-интересни и важни от обичайното.

След конференциите Дараков и Петрова ще проследят предизброната надпревара от ключови щати с големи български общности, изборната нощ на 5 ноември от щабовете на кандидатите и отново с най-добрите експерти и коментатори. Както и през 2016 година екипът на BG VOICE си партнира с Новините на най-гледаната телевизия в България - NOVA.

Генерален спонсор на изборния маратон по BG VOICE е трансопртаната компания MGL, която тази година празнува 20 години в бизнеса.