Рокерите от българския мото-клуб "Хайдути" в Чикаго се събраха на пикник в подкрепа на пострадалите от потопа във Варна, Добрич и Великотърновско. Покрай музиката, българската скара и забавленията за децата сънародниците ни успяха да съберат $2,400, които ще бъдат дарени на семейства, пострадали от наводненията в България.

Близо стотина българи дойдоха в събота в парк в чикагското предградие Палатайн, за да изразят своята съпричастност към семействата пострадали в родината. „Искаме да бъдем съпричастни с всичко, което става в България, и този пикник го оранизираме точно поради тази причина - за да покажем, че не сме безразлични" - споделя Георги Стойков, който е член на мото-клуба. Ръка на жертвите в България подаде и полско-американският мотор клуб "Роуд Рънър", както и други приятели на българските "Хайдути". Някои от присъстващите използваха момента, за да се обърнат към българските управници. „Тези хора в правителството трябва да се срамуват, че не са извадили от джоба си 3-4 хил. лева, за да помогнат на хората там. Трябва да се срамуват" - възмути се Пламен Гърдев, който също е член на мото-клуб „Хайдути".

 Президентът Никола Масларски и други членове на мотоклуб „Хайдути" " другия месец заминават за България, където ще се срещнат със семейства от Варна, Добрич и Велико Търново, за да им дарят лично събраните средства.

„Ще ги дадем без никакви фондации, без никакви посредници директно на хората" - обеща Никола Масларски, който се надява през следващите няколко седмици да се съберат поне още толкова средства. След като бъдат направени даренията, ще бъде записано и видео, за да е ясен пътят на парите.