Българската група „Хоризонт" реши да организира турне в Родината под мотото „Изпей „Обичам те" на български" в подкрепа на българския език в БГ музиката и с призив за повече родна поп и рок музика в ефира на BG радиостанциите. Идеята възниква на фона на изключително малко звучащата българска музика в българския ефир, нещо, което музикантите от групата намират за странно.

В каузата си те подкрепят и традицията да се пее на български в родната музика, както и за качествени текстове с естетика, която възпитава стойности у подрастващите. Всичко това е силен контрапункт на нашумелите напоследък изпълнители с вулгарни текстове и лишени от всякаква стойност песни. Кампанията премина през Плевен, Пазарджик, Варна, Русе, Самоков, София, предстоят концерти в Пловдив и Стара Загора. Всички концерти са безплатни и ще се проведат в централната част на градовете от турнето.

Във всеки град към „Хоризонт" се присъединяват и местни изпълнители и групи, подкрепящи каузата, като за цялото турне участниците са над двадесет. Така музикантите се надяват да популяризират качествени изпълнители, които по един или друг начин не получават ефирно време по телевизии и радиа. Организатор на турнето е фронтменът на група „Хоризонт" Валери Славчев, като амбицията му е кампанията „Изпей "Обичам те" на български" да продължи и през 2017 г. и сред българските общности в чужбина.