Безплатно обучение за децата на имигрантите, пристигнали в САЩ след 1 януари 2015 година предлага в нова социална кампания българското училище в Атланта „Св. Константин Кирил - Философ".

„Знаем колко е трудно всяко начало и затова решихме да направим този жест към всички новодошли в Америка. Идеята е да не лишаваме децата от възможността да се учат да четат и пишат на родния си език заради финансови пречки. Нашата основна задача е да образоваме младото поколение и да не допускаме културата ни да бъде заличена и забравена", споделя Силвия Костова, директор на училището.

Безплатно ще могат да учат децата на българи, пристигнали в Америка след 1 януари 2015 година. Те ще трябва да попълнят формуляр за записване на място в училището или да го изпратят на имейл: [email protected].

Крайният срок за записване е 31 май 2016 година.

Това е срокът за записване и на всички останали ученици. След изтичането му записването ще става само ако има останали свободни места.

Подкрепа на кампанията дава и брокерът на недвижими имоти Крис Жуглов, който ще заплати пълната годишна такса на първия записан ученик на новодошли имигранти от България.

Училището има и друга новина - от новата 2016-2017 учебна година сградата на културния център се мести на ново място - Peachtree Road United Methodist Church 3180 Peachtree Rd NE, Atlanta, Georgia 30305. Това е църквата, в която се проведе Конкурсът за патриотична песен.