Електронните пътни листове, или т.нар. е-логбуци, няма да бъдат въвеждани. Това предложение засягаше шофорите на тирове, които ще продължат да се отчитат на хартия, а не с помощта на електронно устройство. Преди дни изтече срокът, в който федералната администрация по безопасност на превозвачите трябваше да въведе предложението за въвеждане на логбуците. Освен това от Камарата на представителите блокираха предложението на тази администрация да увеличи значително минималната застраховка за превозвачите, или така наречения liability insurance. По този начин ще бъдат спестени много от разходите на компаниите в този бизнес.

След като цяла година се тиражираше датата 30 септември за краен срок да бъде прието предложението за електронните пътни листи, този срок изтече. Така предложението беше отложено с още един месец - до 30 октомври, но и дотогава не беше взето решение. Собствениците на компании обаче не са толкова щастливи, колкото техните шофьори. Част от управителите на транспортните фирми смятат, че така водачите на тирове ще продължат да допускат грешки. За тях обаче ще плащат именно собствениците, тъй като те са тези, които трябва да платят глобите. Те смятат, че безотговорните шофьори ще продължат да карат постарому. Нещо, което не би могло да стане, ако те отчитат колко време карат наистина, а не се опитват да хитруват. За целта обаче е нужен електронен пътен лист, който няма да бъде въвеждан засега. Заедно с това се отхвърли и предложението за минимална задължителна застраховка.

Това правило не е променяно повече от трийсет години. От федералната администрация за безопасност на превозвачите искаха да увеличат долната граница на liability insurance от $750,000 на впечатляващите 4 милиона долара, което автоматично би изхвърлило малките бизнеси от бранша изобщо. Ако предложението беше прието, малките фирми със застраховка от $750,000 щяха да плащат по $3000-3500 на камион. В момента те плащат $800-1200. Последните правила, които не бяха приети, са възможността книжки за управление на камиони да вадят лица под 21-годишна възраст, както и максималният товар на тировете да скочи от 40 до 45,5 тона.