Ескалира недоволството в Карловско. Хора от наводнените миналата година села готвят протест. Недоволни са от темповете на възстановяване на инфраструктурата и от недостатъчната според тях ангажираност на държавата за подпомагане на нуждаещите се от строителни материали и средства.

Вече половин година 81-годишната Сема Рашева живее без елементарни битови удобства.

"Без баня, без вода. Дървата си нося по стълбите цяла зима", разказа тя.

"Повечето пострадали семейства вече са снабдени с нови комплекти електро-домакински уреди", заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Улиците в пострадалите села са прашни и разкопани, липсват мостове. Според кмета на общината е необходимо технологично време, пише "24 часа". По думите му година-година и половина ще е времето за възстановяване на инфраструктурата.

В Каравелово и Богдан зрее недоволство, тъй като обещаните по 2500 лева от социалното министерство се оказват мираж.

"Два месеца Община Карлово фиксира едни неизпълними критерии. Ами, например, социален минимум 504 лева. Кой живее с такъв доход?", заяви Ани Иванова от Каравелово пред bTV.

"Изискванията не се поставят от общината. Четирите изисквания се поставят от фонда за социална закрила с подписа на министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров", заяви кметът на Карлово.

От общината обещават нови асфалтирани улици, водопроводи и нови мостове, но не веднага.