Шофьорът, причинил катастрофата, при която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов, е 24-годишният Начо Пантелеев. Любител на високите скорости и скъпите коли, с едва 16 месеца стаж зад волана, Начо е от ромската фамилия с прякор "Манджите". Като своите роднини, той живее в огромна къща в центъра на Лясковец и демонстрира висок стандарт на живот. Хората го описват като типичен представител на своя род – със самочувствие, с много пари и голяма страст към скъпите коли. Стана ясно, че мъжът сам се е похвалил как шофира по улиците на Велико Търново с 268 км/ч. Негова снимка в социалните мрежи как държи газов пистолет стана повод за полицейски обиск на дома му вчера, предава БНТ. 

"Живея тук, нощно време беше някакъв ад с неговите коли", споделя местен жител.

"Той до колкото разбрах преди месеци стълба беше блъснал, през лятото", каза жена от Лясковец.

"Като порасна започна да ходи в чужди държави да работи, за да направи сватба на сестричката си. За мене е добро момче", смята съседка.

Друго интересно за "Манджите" е, че никой в Лясковец не знае какво точно работят. Някой казват, че са строители, други, че работят в чужбина и се занимават с джебчийство.

Начо, обаче, със сигурност няма нито ден стаж в родния си град.

"Знам, че ходят някъде по чужбина да работят, но какво точно – не знам", каза местен жител.

"С какво се занимават? Строителни дейности ли, такива работи. Той дядото беше, със строителство се занимаваше", обясни съседка.

"Мисля, че - асфалт, ли. Не знам, не мога да кажа", каза жена от града.

"Скрити карти са, само това ще кажа. Не е хубаво да разправям, защото клетви ще ме застигнат", сподели друга жителка.

Съседи разказват, че през лятото Начо правил молебен за здраве и редовно почита паметта на баща си, който по ирония на съдбата умира в автомобилна катастрофа.