"Европа има само един път, г-н Юнкер - change or death!" (промяна или смърт - бел. ред.). За това предупреди българският евродепутат Николай Бареков от групата на европейските консерватори и реформисти по време на пленарната сесия в Страсбург, съобщават от пресслужбата му. В присъствието на председателя на Европейския съвет Доналд Туск и на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер евродепутатите дебатираха заключенията от провелата се на 28 и 29 юни среща на върха в Брюксел. "Камбаната в Европа отдавна бие, но вие се правихте на глухи. Е, англичаните сложиха мегафона пред камбаната с „Брекзит" и сега разбрахте, че с тази европейска формула наистина е приключено", заяви Бареков. "Къде е планът ви за действие", попита той и призова: "Не си губете времето с безсмислени и дребнави бюрократични спънки."

Българският евродепутат от ЕКР бе категоричен, че са нужни реформи, а не заравяне на главите в пясъка като щрауси. По думите му ЕС е бюрократична машина, която не обича промените.

Според него проблемът идва оттам, че Европейският съюз е сбор от някои богати и други много бедни държави - корумпирани при това.

"Англия и България са от двете страни на фунията - едните повече получават, другите даваха повече. Резултатът - нула, след като и двата народа са отчаяни и не ги интересува свободното движение на стоки и капитали", посочи той.

"Българският политически елит беше корумпиран и преди членството в Европа, но сега е десетки пъти по-корумпиран и по-богат с огромните фондове, които изляхте в България и те масово бяха ограбени от няколко души и олигархията", съобщи Бареков.