Действащият президент на САЩ Джо Байдън има преднина от един процент пред Доналд Тръмп в нагласите на избирателите преди президентските избори в САЩ през ноември, сочи социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, проведено в понеделник и вторник.

40 на сто от взелите участие в двудневното проучване са посочили, че биха гласували за демократа Байдън, ако изборите бяха днес, а подкрепа за бившия президент Тръмп са заявили 39% от анкетираните. За сравнение, в проучване на Ройтерс/Ипсос, проведено от 4 до 8 април, преднината на Байдън пред Тръмп е била 4 процента.

Една част от 28-те процента от взелите участие в проучването казват, че не са решили за кого ще гласуват, а друга част казват, че клонят към кандидати на трети партии (партии, различни от доминиращите в американската политика Демократическа и Републиканска партия). Трета група от анкетираните казват, че няма да гласуват.

Според проучването на Ройтерс 8% от анкетираните планират да подкрепят независимия Робърт Кенеди-младши, ако се яви на изборите.