Полицията в Берковица е задържала мъж, блъснал жена на пътя и избягал от мястото на инцидента, съобщават от ОДМВР-Монтана. На 14.02.2023 г. около 19:27 ч. в ОДЧ при РУ - Берковица е получено съобщение на ЕЕН 112 за тяло, лежащо на банкета на път II-81, след разклона от гр. Берковица в посока КПП "Чапраза", вероятно пострадал в резултат на ПТП. При направения оглед на местопроизшествие е установено безжизнено тяло на жена, лежаща по очи в десен банкет на път II-81 след разклона от общински път на гр. Берковица в посока КПП "Чапраза".

По средата на дясна пътна лента в същата посока преди тялото на около 30 м. са разпилени вещи- храна и найлонови пликове. Установена е самоличността на пострадалата 59 г. жена, живуща в с. Бързия. От проведените ОИМ се установи, че гореописаното деяние е извършено с лек автомобил марка Опел Корса, който е установен в гараж в с. Слатина с видими следи от реализирано ПТП. Проведени са ПСД, при които са иззети различни веществени доказателства, имащи отношение към случая.

Установено е, че 43 г. жител на гр. Вършец е управлявал автомобила.

Същият е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР в помещение за задържане в РУ - Берковица. Работата по случая продължава РУ - Берковица.