В САЩ беше арестуван мъж от Йемен, който отвлече дъщеря си, изведе я от страната и се опита да уреди брак по сметка с нейно участие, съобщи Министерството на правосъдието. Зад решетките се озоваха 50-годишният Халед Абуганем и 32-годишният му син Уалид, които са баща и брат на жертвата. Разследването установи, че те са принудили жената, живееща в района на Бъфало, Ню Йорк, да отиде в Йемен, където са я принуждавали да се омъжи. Задържаните обсъждали и възможността да я убият, ако тя откаже сватбата. За този брак по сметка семейството е трябвало да получи $500 хиляди. През септември 2021 г. жената заминала за Мексико без разрешението на близките си.

Тя бе открита и върната в САЩ насила. Бащата заяви, че движенията й ще бъдат контролирани, а в случай на неподчинение ще я „зарови в задния двор“. Жената била заключена в къщата, принудена да напусне обучението си в университета и лишена от достъп до интернет. Тогава годеникът й се обърнал към полицията, която дълго време не могла да се свърже с нея. Служителите на реда се обаждали няколко пъти на близките на жертвата, но те казали, че тя е добре.

ФБР започна разследване едва през декември 2022 година.

Според разследващите сега жената е в Йемен под наблюдението на роднини. Тя не е била съгласна на брака по сметка. Халед и Уалид Абуганем, които се върнаха в САЩ през април 2022 г., бяха арестувани на 17 февруари. Те са обвинени в заговор за отвличане на човек в друга държава. Това престъпление предвижда наказание доживотен затвор. По-рано беше съобщено, че в Малайзия жена, която искала да отмъсти на измамения си съпруг, отвлякла любовницата му. В престъплението бе замесена и свекърва й.