Американският технологичен гигант Apple се е включил в надпреварата за закупуване на Манчестър Юнайтед, твърди Daily Star . Според информациите, най-голямата технологична компания в света е готова да извади £5,8 милиарда. Както е известно, настоящите собственици от фамилия Глейзър вече обявиха, че пускат клуба на пазара.

Apple никога преди не е притежавал голям спортен отбор, но търговските възможности, предоставени от Юнайтед, се смятат за основен фактор за техния интерес. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук е най-новият високопоставен кандидат, който се интересува от закупуването на Манчестър Юнайтед. Преди време Илон Мъск шеговито написа в платформата, че ще купи клуба, като публикацията на 51-годишния милиардер събра повече от 800 000 харесвания.

Суперзвездата на UFC Конър Макгрегър също изрази интерес да поеме клуба.

Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм също може да се включи в битката за нов собственик на клуба. Според информация на "Мирър" той е готов да разговаря с евентуални инвеститори, които се интересуват от придобиване на "червените дяволи". За момента се знае, че реален интерес към Юнайтед има от британския милиардер Джим Радклиф, както и от американеца Джим О'Нийл. Със сигурност обаче новината за пускането на клуба на пазара ще привлече вниманието и на някои от богаташите от Близкия Изток, които също може да се включат в наддаването.