През миналото лято Анита Мейзер акостира от Коста Рика в село Боровци за снимките на „Мис Пепеляшка". Риалитито на Нова тв я изправи срещу един от големите й страхове - не само да доближи коза, но и да я издои. Разваляйки маникюра си с копаене на разсад, силиконката едва ли е предполагала, че година по-късно ваканцията й на родна земя ще приключи с обвинение в убийство по непредпазливост и статут „вдовица". Иронията в набеждаването й за секс машина от времената, в които крепеше върху своите 1500 кубика рекламите на порно феста на Киро Скалата, се оказа буквално смъртоносна. След бурна любовна игра със садо-мазо елементи вторият й съпруг Николай Димов издъхнал, удушен с прободна рана на врата. Новината отприщи ефекта на лавината - от роднина на Шрек, която опозори България на „Мисис Свят 2014", Анита пренаписа българската кримихроника в духа на „50 нюанса сиво". Тя стегнала врата на културиста със свински опашки, за да предизвика асфикция, но играта им на жертва и палач завършила катастрофално. В шока си излъгала, че е открила партньора си мъртъв, прибирайки се от шопинг в 2 ч. през нощта. После си признала и влязла в ареста само за да приюти между ракетите земя-въздух в пазвата си още едно обвинение - този път в подкуп. Още докато подавала сигнала за смъртта на Николай, тя предложила на полицай 10,000 евро и постепенно вдигнала мизата до 30,000, за да задържи случая далеч от медиите.

„Невинна съм. Навлизам в т.нар. климакс и полудявам!", изплака варненката в съдебната зала, а от публиката, досущ като в цирка, вместо „Върнете ни парите", някой от приятелите на Николай извика: „Убийца!" „Ще съдействам на 100% и ще продължа да съдействам. Аз съм майка и жена. Цял живот съм работила, за да се пенсионирам. Не съм виновна, имахме планове с Николай и щяхме да празнуваме рождения му ден. Обичам мъжа си, за какво да го убивам", разрида се Мейзер, чиято фамилия по лична карта е Желева.

За какво наистина? Близките на културиста още недоумяват нелепия начин, по който си е отишъл, тъй като по-рано той им споделил, че сексът с Мейзер е мираж от година. На финала на летния сезон случаят на брюнетката, която върти бизнес с недвижими имоти и интериорен дизайн в Лас Вегас, отприщи всевъзможни сюжети, подходящи за латино сериал. Според единият от тях - с 12 години по-младия от нея Николай, е имал любовница, за която планирал да се ожени - намерения, за които Анита разбрала, ровейки се в телефона му.

Според друг при търсене на улики в луксозното й жилище на метри от резиденция „Евксиноград" са открити заключени в сейф писма, с които Николай я заплашвал. Личностите от коктейлното й обкръжение - предимно пластични хирурзи и анаболни бохеми, побързаха да я защитят пред медиите, описвайки я като добър човек, който често е бил използван заради богатството си и по-скоро би спасил живот, отколкото да отнеме такъв. Статутът на фаталната черна вдовица в биографията на Мейзер се подсилва и от смъртта на първия й съпруг, американски мултимилиардер, който умира от инфаркт през 2008 г. За него тя сподели в интервю: „Падам си по плочки, по здрави мъже, но не можах да намеря плочките, а само пачките. Аз не мога да правя секс с мъж, който не ме привлича физически. В началото се представях за лесбийка пред него." Докато била с него, Мейзер започнала да се лансира по клубовете в меката на хазарта като професионална белиденс танцьорка. Казва, че нямала никакъв опит, но скоро започнала да прибира космически хонорари за 15-минутните си напъни в кючека. Очевидно освен доза балканска хитрост е впрегнала най-силното си качество -

да осребрява липсата на реална самооценка и да се излага като за световно

пред чужденците, досущ като циркова мечка. „Бакшишите трябваше да се метат в чували и карах дъщеря ми да брои парите, а тя не искаше, защото миришат на цигари и са мръсни. Работих по два дена - петък и събота по 15 минути в две заведения", изповядва се пред Нова тв Мейзер. От този период е и съмнителната история с Майк Тайсън, който я харесал на едно парти на „Плейбой" и искал да я вкара в леглото. „Беше съвсем случайно и предполагам, че бях облечена провокативно. Във Вегас е съвсем нормално на купони да се водят компаньонки. Той явно ме е харесал и ми каза, каквото там ми каза. Започна да ме тегли към стаята си, но бях с моята приятелка и тя ме задърпа и вика: „Ще те изнасили!" И аз се откачих, но не ме е бутал. После брат му дойде да се извини, а той приключи с една порнозвезда", чистосърдечно признава злополучната Мисис България.

Олицетворение на кичозната посредственост, копнеещо за одобрение дори в залялата й с хейт България, Мейзер заживя истинския си живот като на кино след трагедията с Николай. Тъжната ирония в цялата случка е, че изтегли късата клечка от житейската лотария, експлоатирайки достойнството, с което по всяка вероятност е сбъднала и американската си мечта. Ако след фиаското с появата й на „Мисис Свят" тя провокира вицове от типа на „Когато Мейзер се родила, докторът изревал пръв", то след фаталния секс успя да събуди дори някаква доза съжаление - заради трагичния край на една любов, който тя сложи по невнимание.

През 2015 г. Анита Мейзер сложи край на спекулациите за това кой има право да праща омъжени българки на финала на най-престижния конкурс за красота в света. Тя показа отворено писмо от собственика на бранда „Мисис Свят" Дейвид Мармел, който я посочва за свой представител в страната. Националната селекция на Мейзер се случи във фейсбук, но момичето, което представи българите в Дънгуан, Китай, през март - Десислава Крайчева, бе наистина красиво. Тя е завършила право в СУ, но от 13 години живее в Калифорния и се занимава с недвижими имоти. Класира се шеста, а Мейзер заля приятелите си в социалната мрежа с десетки клипове, от които става ясно, че тя е обгрижвала изцяло логистиката и програмата на всички участнички.

Дали Мейзер държи лиценза за „Мисис Свят България" и за догодина не е ясно, но спецове от модния бранш коментираха, че той не може да й бъде отнет заради обвинението в убийство. Странно, имайки предвид старомодните правила, според които момиче с по-разголена фотосесия по бански с лекота би могло да бъде дисквалифицирано като представител на дадена държава.