Преди няколко седмици бизнесменът Джон Шулц се надяваше да се възползва от медийното внимание, съсредоточено върху вируса ебола, за да продаде домейна ebola.com за $150 хиляди. През 2008 г. фирмата му ,,Блу стринг венчърс" купила домейна за $13,500, а сега успя да го продаде за повече от 200,000 на руска фирма ,,Уид грут фънд". $50 хиляди са изплатени на ръка, а останалата сума - във вид на акции от друга фирма, която се занимава с марихуана - ,,Канабис сатива".
Базираната в Невада фирма е собственост на бившия губернатор на Ню Мексико Гари Джонсън и се съсредоточава върху производството на продукти от марихуана за медицински цели. Преди няколко дни Джонсън коментира, че продуктите от канабис вероятно са подходящи за лечение на ебола.
Не е известно за какви цели ,,Уид грут фънд" ще ползва новозакупения си домейн. В момента сайтът съдържа новини около болестта и пази дизайна, оставен му от ,,Блу стринг венчърс". Шулц очаквал, че сайтът ще бъде купен от фармацевтична компания, но коментира, че поради големия трафик, свързан с болестта, има немалки възможности за реклама в него. Бизнесменът и неговият партньор Крис Хууд притежават и birdflu.com и h1n1.com. Стратегията им е да купуват домейни, които по-късно могат да бъдат препродадени с голяма печалба.