Адвокат на Тръмп нарече публикацията, атакуваща Браг, "необмислена". Той казва: "Аз не съм негов консултант по социални медии".

Адвокатът на Доналд Тръмп се дистанцира от ескалиращите атаки на клиентите си, обсвързани с окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг.

"Не съм негов консултант по социални медии", каза Джо Такопина в интервю за предаването "Meet the Press" на NBC News. Той беше запитан дали би посъветвал клиент лично да атакува прокурор. "Мисля, че това беше необмислен пост, който един от хората му в социалните медии постави и той бързо свали, когато осъзна реториката.”

През последните дни Тръмп засили негативизма си срещу правителствените служители, които го разследват. Миналия уикенд той погрешно прогнозира, че ще бъде арестуван във вторник. Обвиненията са във връзка с аферата звездата от филмите за възрастни Сторми Даниелс, на която чрез адвоката си Тръмп платил, за да премълчи за секс афера с него.

Браг проучва как плащанията са документирани в книгите на Trump Organization.

В четвъртък Тръмп нарече Браг "животно".

В друга публикация в Truth Social той изглежда е споделил статия, която съдържа изображение на себе си, размахващ бейзболна бухалка, съпоставена до изображение на главата на Браг. Тази публикация след това е изтрита.