Късно в неделя вечерта в северната част на Чикаго полицията извършени масови арести, тъй като, според съобщенията, след празненствата на Прайда през нощта хората са скачали върху коли и са хвърляли бутилки по служителите на реда, предаде Ей Би Си 7.

Прайд парадът в Чикаго е приключил около 1 ч. следобед в неделя, а многобройните арести са започнали около 1:23 ч. в блок 3 000 на улица "Норт Кларк" близо до Халстед в Лейквю, съобщават от полицията, което означава, че между празненствата на Прайда и тези инциденти е имало период от 10 до 11 часа.

Полицията обяви, че са били арестувани общо 53 души, включително девет непълнолетни, и са били намерени четири огнестрелни оръжия. Шестима души са били глобени за възпрепятстване на движението, шестима - за нарушаване на обществения ред, а един човек е бил глобен едновременно и за двете. Един човек е бил арестуван в изпълнение на намираща се в сила заповед за задържане.

От полицията съобщиха, че 24 души са обвинени в различни простъпки, включително безразсъдно поведение, побой, нападение, съпротива или възпрепятстване на служител и престъпно увреждане на имущество, а 14 души, включително четирима непълнолетни, са обвинени в престъпления, включително за притежание на оръжие. Срещу двама души все още се водят следствени действия.

Не е ясно колко души са били ранени при събитията и дали са пострадали полицаи.