Най-малко 38 души са ранени при катастрофа с влак на "Чикагска транспортна администрация" (CTA) в четвъртък сутринта в квартал "Роджърс Парк" в северната част на града, съобщи "Ей Би Си 7", като цитира Чикагската пожарна служба. Трима от ранените са в по-сериозно състояние, но никой не е с опасност за живота.

Катастрофата стана в 10:39 сутринта близо до 7500 N. Paulina, недалече от спирка Howard Street по Червената и Жълтата линии. Длъжностни лица казаха, че влак Skokie Swift с два вагона е пътувал по южното направление, когато е ударил превозно средство за снегопочистване на CTA в железопътната гара на Хауърд.

CFD каза, че 23 пациенти са били транспортирани до болници, а 15 души са отказали. Все още има големи въпроси относно това защо тежкото оборудване за снегопочистване е било на коловоза на влак по Жълтата линия.

Първите респонденти създадоха триажни звена точно на север от катастрофата, за да помогнат за лечението на ранените, преди да бъдат откарани в болници. И Жълтата, и Лилавата линия са временно затворени. 

Кметът Брандън Джонсън публикува изявление, в което се казва:

"Нашите мисли са с всички засегнати и сме благодарни за нашите смели първи реагиращи на място. Работим в тясно сътрудничество със службите за спешна помощ, докато продължаваме да наблюдаваме този случай."

Националният съвет за безопасност на транспорта съобщи в туит, че започва разследване на сблъсъка заедно с полицията в Чикаго и служители на CTA.