Предаването "Господари на ефира" се превърна във феномен и институция. Това заяви Люба Ризова от екипа на продукцията, която представи предаването по време на медийната среща.

За тези 13 години "Господари на ефира" стана феномен, защото едно забавно предаване, което би трябвало да е смешно и леко, постигна големи резултати в обществото. Просто довежда нещата докрай, отбеляза Ризова.

От екипа на предаването посочиха, че всеки ден се получават между 100 и 300 електронни писма, а отделно на горещия телефон се приемат множество сигнали. Четем и разглеждаме всеки един от тях, посочиха от "Господари на ефира".

Към тях се обръщат най-често хора, сблъскали се с бюрократичната машина, търсещи изход от омагьосания кръг, в който са попаднали. Дори когато не произвеждаме репортаж, чрез нашата намеса пак допринасяме за разрешаването на даден проблем, заявиха от предаването.

Репортерът Влади Василев обясни, че голям принос за успеха на шоуто са двете статуетки на "Господари на ефира" - "Златен скункс" и "Бяла лястовица", които нямат аналог.