Властите в южната част на Алабама призоваха свидетели да предоставят видеозаписи, които могат да покажат кой е отговорен за стрелбата по време на парти на открито, при която през уикенда загинаха трима души, а 18 бяха ранени. Длъжностните лица съобщиха малко подробности за стрелбата в събота вечерта на първомайското парти край Стоктън, на което са присъствали около 1 000 души, включително много семейства с деца.

В съобщение на шерифската служба на окръг Болдуин се казва, че в резултат на спор някой е започнал да стреля в тълпата, което е накарало ужасените участници в партито да се разпръснат и да се скрият. Служителите смятат, че е възможно да е имало и други стрелци. Властите не разкриват самоличността на жертвите и не съобщават дали са извършени арести.

"Това е трагично събитие, което засяга живота на много хора в нашата общност. Работим много усилено, за да доведем случая до развръзка, но без помощ не можем да извършим арести или успешно да преследваме извършителите", заявиха от шерифството.

По думите на свидетел на трагедията са били произведени "много изстрели", а стрелбата изглежда е идвала от различни посоки.

Населението на Стоктън наброява около 400 души. Намира се на около 48 км североизточно от Мобил, Алабама.