Североизточното крайбрежие на САЩ е засегнато от една от най-тежките снежни бури от поне две години насам, след като много части от градовете бяха затрупани с повече от метър сняг, което затруднява изключително много трафика и пътуванията.

Във вторник в Ню Йорк, Пенсилвания и Масачузетс беше преустановено присъственото обучение на хиляди ученици, като учебните занимания бяха заменени с онлайн уроци.

Около 1200 полета в САЩ - предимно в Ню Йорк и Бостън - бяха отменени, а други 2700 бяха отложени.

Полицията съобщи, че в Пенсилвания е загинал един водач на моторна шейна в резултат на бурята. От полицейското управление на градчето Нюбъри съобщиха, че 20-годишен младеж е загинал, когато се е сблъскал с прекъснат проводник, докато е карал моторната си шейна.
Снегът започна да вали бързо в ранните сутрешни часове във вторник от Източна Пенсилвания до Масачузетс, а близо 50 милиона души получиха предупреждения за зимни условия.

Във вторник сутринта местно време снежната буря прекъсна електрозахранването на 150 000 жители на Пенсилвания. Снежните условия доведоха до няколко автомобилни катастрофи в Бостън и Ню Йорк. В някои райони беше въведена забрана за движение на търговски превозни средства по пътищата, а официалните власти призоваха жителите да избягват пътуванията, ако е възможно.

Учениците в Ню Йорк трябваше да преминат към дистанционно обучение, което обаче беше съпътствано от технически проблеми, които не позволиха на над 900 000 ученици от района да се включат в системата.

Според последните прогнози за времето в САЩ през следващите дни, бурята ще започне да се разраства на Запад и до събота температурите в северните и централни територии на страната, с общо над 190 млн. американски жители, ще паднат под 0 градуса.