В Административния съд в Хасково тази сутрин започна повторното броене на бюлетините от вота за общински съветници в града, съобщиха от Съдебната палата, цитирана от БТА.

На място са двама назначени от съда експерти, представители на жалбоподателите - седем партии и коалиции, и ответниците от Общинската избирателна комисия.

Процесът се състои по делото с искане за касиране на изборите, на което бе даден ход на 10 ноември. Предстои да бъде установено дали броят на действителните и недействителните гласове във всички 152 секции в общината отговаря на записаните в протоколите на секционните комисии и дали, ако има несъответствия, това би променило резултатите.

Журналисти няма да бъдат допуснати до помещението, в което се брои, тъй като не са заинтересована страна, обясниха от съда.

Очакваме разместването на мандатите в Общинския съвет да бъде толкова голямо, че да се стигне до касиране на изборите за общински съветници, каза общинският съветник от "Възраждане" Ясен Колев, цитиран от пресцентъра на партията.