Руското министерство на отбраната съобщи днес, че група руски журналисти са били атакувани от украинските въоръжени сили в Запорожка област, предаде Ройтерс. Южната Запорожка област е една от четирите, които Русия обяви за анексирани след началото на инвазията си с десетки хиляди войници през февруари миналата година.

Според информация на ТАСС телевизионен кореспондент е бил ранен от отломки от боеприпаси при нападението, извършено с украински дрон. Репортерът е бил откаран в медицинско заведение, като няма опасност за живота му, уточни руското министерство на отбраната.

"На 22 ноември 2023 г. въоръжените сили на Украйна нанесоха удар с осколочни боеприпаси от безпилотен летателен апарат по група от руски журналисти, изготвящи материали за обстрела на украинските въоръжени сили по населени места в Запорожка област. В резултат от атаката на украинските безпилотници охлузни рани е получил кореспондентът на телевизионния канал "Русия 24" Борис Максудов", се казва в съобщението на министерството, цитирано от ТАСС.

Агенцията уточнява, че във въпросната група журналисти е бил и нейният фоторепортер Алексей Коновалов, който не е пострадал.