Простреляното в главата бебе от Враца остава в критично състояние в болница "Пирогов". Лекарите са се борили цяла нощ за живота му.  

"Пушка някаква такава, въздушна е използвана. Тя е законна. Сачмата е до мозъчето на детето. То не е било в съзнание." Това заявиха в ефира на Нова тв свидетели на кошмарната случка във Враца, при която дете на 18 месеца бе уцелено в главата с въздушна пушка от 11-годишно дете, негов роднина. 

"Пред спешното чакаме. Не сме видели детето, нищо не знаем. Чакаме резултати, за да видим как е състоянието на бебето", добавиха близки на детето.

Цяла нощ специалистите се бореха за живота на 18-месечното дете, което е в критично и тежко състояние. То е интубирано още от болницата във Враца. 

Малко преди 20 часа в съботе детето е пристигнало с хеликоптер в спешната университетска болница "Пирогов".

От пресцентъра на Министерството на отбраната съобщиха, че хеликоптер "AS 532 Cougar" с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) е изпълнил успешно задача за авиомедицинска евакуация днес. По искане на Министерството на здравеопазването и с разрешение на началника на отбраната е изпълнен полет по маршрута 24-а авиобаза Крумово - Враца - София, за да бъде превозено пострадалото дете, на което да се окаже спешна медицинска помощ.

Хеликоптерът е излетял в 18:25 часа от авиобаза Крумово за Враца и се е приземил в София в 19:45 часа. С него бяха превозени медицински екип и  пострадалото дете, което е отведено в столична болница, уточниха от Министерството на отбраната.