сн. ,,Айриш таймс”

Повечето тийнейджъри прекарват времето си в игри, излизания с приятели и купони. Но не и 14-годишният Джордан Кейси от Шотландия. Той отделя голяма част от времето си, за да развива технологични компании и по време на конференцията Web Summit в Дъблин представи третия си проект. Разработката на Кейси е мобилно приложение. То се казва Eventzy и все още е в бета версия, като плановете са да е достъпно за клиенти в началото на следващата година. Eventzy ще предлага комплект от различни услуги, които да помагат за популяризирането на събития в социалните мрежи. Компанията на Кейси ще предлага и инструменти за управлението на събитията. Ще има безплатна версия, която ще е налична за по-малки събития. Платената ще е за големи корпоративни прояви. ,,Не се конкурираме с Eventbrite, защото те са насочени главно към продажбата на билети. Нашият софтуер ще помага на потребителите да управляват събитията си и да ги промотират в социалните мрежи", коментира младият предприемач.
Той има и други две технологични компании. Първата се казва Casey Games. Основана е преди около три години и има няколко готови заглавия. Работи по игрите, въпреки че продължава да ходи и на училище. Проектът му е сравнително успешен, като дори дарява част от приходите за благотворителност. В момента компанията се казва Ware Games и е част от обединеното портфолио на Кейси.
През миналата година Кейси създава и втората си компания. Тя се казва TeachWare. Това е приложение, което играе ролята на своебразен електронен дневник за учители. В него те могат да въвеждат и да организират информация за учениците си, домашните, оценки, поведение и др. Идеята му дошла в края на учебната година, когато забелязал колко стари методи използват учителите му. Решил, че може да бъде много по-лесно и модерно и прекарал лятната ваканция в разработка на приложението. То е безплатно и вече се използва от над 300 учители.