Dark Sky е приложение, което ви съобщава най-актуалната възможна прогноза за времето. Може би си мислите, че няма какво толкова да знаете за времето - то просто е горещо и толкова. Но пък може би има малък шанс за застудяване? Кой знае? Проверете.
Sky Guide - досещате се, че това е приложение, което ви дава възможност да разглеждате звездното небе и да знаете съвсем точно кои са тези съзвездия. Така например ще можете да впечатлите девойката до вас и без да сте прочели три тома по астрономия. Впечатляващо и само срещу два долара за iOS. Но какво са два долара в името на романтиката.
GrillTime. Да, време е да поизпечете тези бедра, за да добиете тен, по който всички мъже и жени страшно си падат. Проблемът на слънчевия тен е, че болката го съпътства. Забравяте да се обърнете и се превръщате в комедиен образ от сериал. Добре, че киселото мляко все още помага... Именно тук приложението GrillTime ще ви помогне, като ви подсеща да се раздвижите, преди да сте се опекли, срещу два долара за iOS.
Wolfram Sun Exposure Reference - още едно приложение за бронзов тен. Тук обаче целта е да избегнете изгарянето на базата на типа на кожата ви, мястото, на което се намирате, и силата на светлината. Приложението ще изчисли максималното време, което можете да си позволите, преди да изгорите.
Camp & RV. Ако сте почитател на къмпингуването, това приложение е за вас. То може да работи дори и тогава, когато не сте свързани към интернет - предполагаме, че за да нямате проблеми с девствените локации. Идеята е да знаете къде отивате предварително и да не се чудите дали е възможно да се стигне дотам.
Цената на бензина е чувствителна тема, особено ако искате да прекарате някакво време в пътешестване. GasBuddy е безплатно за Android, iOS и Windows Phone и ви дава възможност да следите цените на бензина и да калкулирате разходите си. Само не забравяйте да давате газ.
И отново Pocket - онова приложение, което ви дава възможност да запазвате видео, текст и снимки, за да може да ги разгледате по-късно, когато имате повече време. Лятото е идеален момент да почетете, да се концентрирате и да положите усилия за мозъчните ви клетки, които са се разтопили от жаркото слънце.
My Recipe Book струва един долар iOS и ви помага да сложите ред в обърканото ви кулинарно съзнание, подреждайки рецепти и съвети. Дори можете да подготвите списъци за пазаруване автоматично, за да бъде лятното ви гурме преживяване пълноценно, а пък и да изненадате приятелите си с нещо екзотично и идеално организирано. Разбира се, само ако си падате по тези неща.
RunKeeper е едно от най-добрите фитнес приложения, което е достъпно за потребителите на iOS и Android. Възможностите са очакваните - да следите калорийния разход, да проследявате физическата си активност, да постигате цели - примерно шампион на супермаратон. Приложението е безплатно.
Bandsintown Concerts. Най-доброто време за концерти е лятото - може би най-точното време за раздвижване на музикалните ви сетива. Приложението е безплатно за потребителите на Android и iOS и ви дава възможност да разбирате за музикалните събития близо до вас, като се вземат предвид музикалните ви вкусове.
Fandango Movies - това не е само приложение за киномани, които нямат нищо против да бъдат в киносалона през лятото. То ви дава няколко полезни възможности, като да гледате трейлъри и да знаете какво и къде се излъчва. И всичко това в джоба ви. Все пак не всички летни дни са безоблачни, а пък и кой е казал, че на кино се ходи само когато времето не позволява да сте на плажа?