Много ресторанти и търговски вериги в Щатите имат намаления за хора над 55 години, но не ги афишират толкова много и те остават неизвестни за повечето клиенти. Просто трябва да попитате за тях на място и ще ги получите. Освен това има и локални места, където възрастните, които още не са навършили 62 години - пенсионната възраст в САЩ - получават отстъпка. Тя може да достигне 10% и повече. Ето намаленията за хората над 55 години на национално ниво.

РЕСТОРАНТИ
  1. Chili’s посреща всички свои клиенти на 55 години и повече с намаление от 10% от сметката, което може да получите без купон и във всеки един ден от седмицата. Веригата е създадена през 1975 г. в Далас, Тексас. Първият ресторант е бил в стара преобразувана пощенска станция. В момента Chili’s има повече от 1600 локации. В менюто им има сандвичи на скара, бурито, тако и др.
  2. Country Kitchen е предпочитано място за хапване от много възрастни и пенсионирани американци. За тях тук има специално разработено меню за закуска, обяд и вечеря, за което получават отстъпка (Lighter Fare Menu). Сутрин можете да хапнете oмлет с бекон и кашкавал, а вечер супа и салата.
 Сутрин можете да хапнете oмлет с бекон и кашкавал, а вечер супа и салата.
  1. IHOP (International House of Pancake) също има специално меню за хора над 55 години. Някои ресторанти предлагат и отстъпка до 10% на блюда от нормалното им меню, които важат в понеделник или в часовете от 15 до 18 в определен ден. Много от ресторантите работят 24 часа. Освен с палачинките, IHOP е известен с вкусните си пържени филийки и пържоли. Ако сте над 65 години, получавате 50% намаление всяка сряда от 14 до 17 часа.
  2. МcDonald’s дава на хората на 55 години и повече намаление за кафе и други безалкохолни. Така цената на ободрителната напитка може да падне до 0.64 цента в зависимост от размера и мястото на заведението.
  3. KFC предлага безплатна малка напитка към всяко меню. В някои ресторанти има и намаление от 10%, но то не важи за семейните менюта и други вече намалени храни и напитки.
ДРЕХИ
  1. Kohl’s има отстъпка от 15% всяка сряда, която може да се използва и за някои от намалените артикули. Тя обаче не важи за покупка на парфюми, гримове и някои електрически уреди.
  2. ROSS в последно време стана предпочитан магазин за българи, които търсят намалени маркови дрехи и обувки. Тук за хората над 55 години се полага намаление от 10%, ако се запишат в програмата Every Tuesday Club. То важи всеки вторник. Записването в тази програма обаче става на място в магазина, не онлайн.
ТЕЛЕФОНИ
  1. T Mobile въведе план за хора над 55 години. Той е за неограничени разговори, текстови съобщения и интернет за две линии и струва 35 долара за линия. Трябва обаче да плащате сметката си автоматично чрез въвеждане на кредитна или дебитна карта, от която T Mobile ще тегли пари по електронен път. С такава опция спестявате по 20 долара на месец, тъй като дори и най-евтиният план на компанията за неограничени разговори и интернет излиза 55 долара.
НАЕМАНЕ НА КОЛА
  1. HERTZ са въвели много атрактивна отстъпка от 20% за хора над 50 години. Възможно е да ви поискат код, за да се възползвате от нея. Може да ползвате кода 2007815.
ЗАБАВЛЕНИЯ
  1. Royal Caribbean обгрижва възрастните си клиенти с отстъпка от 10%. Така че ако сте си мечтали за почивка на луксозен круизен кораб, така, както го правят бабите и дядовците в Америка, можете да се възползвате от по-ниски цени, ако сте над 55 години, и да си спестите до 400 долара.