Парламентът отхвърли декларацията на "Продължаваме промяната" за определяне на приоритетите пред 48 Народно събрание Предложението дори е не беше подложено на дебат, преди мнозинството в парламента да го отхвърли . За декларацията гласуваха от ПП и ДБ.

ДПС, БСП и "Български възход" гласуваха въздържал се.

Против гласуваха ГЕРБ и "Възраждане".

В декларацията бяха включени няколко национални приоритети: развитие на конкурентна иновативна икономика, гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото, постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие и намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

Освен това са предложени конкретни мерки за тяхното постигане със срокове за изпълнение.

С декларацията парламентарната група на "Продължаваме промяната" целеше да състави кабинет, който да е обединен около конкретни цели. Преди гласуването нямаше дебат в пленарна зала.

При първото гласуване декларацията получи подкрепа от 62-ма народни представители, последва и прегласуване, в което декларацията получи подкрепа от 63-ма депутати.

Декларацията и мотивите към нея бяха представени от акад. Николай Денков.

"Осигуряването на парламентарно мнозинство във фрагментиран парламент като нашия винаги е предизвикателство. Както видяхме първата политическа сила не успя да реализира техния мандат и затова ние избрахме друг подход.

Предложихме на всички политически сили да формулираме общи национални дели, които надхвърлят живота на това НС, но към тези цели да добавим списък от задачи, които можем да изпълним през настоящата година и да изпълним със съдържание, както целите, така и смисълът на съществуването на това НС", каза той.